Victor Ponta: Joi vom prezenta planul de relansare a Oltchim

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 08:18
1234 citiri
Victor Ponta: Joi vom prezenta planul de relansare a Oltchim

Planul de relansare a Oltchim va fi prezentat joi si va prevedea pasii urmatori privind combinatul valcean, a declarat, luni, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

"Miercuri, ministrul Chitoiu si ministrul Finantelor vor incepe sa discute oficial cu toti creditorii principali, AVAS, Electrica si cele trei banci care sunt principalii creditori ai Oltchim: BCR, Banca Transilvania si CEC. Impreuna cu acestia vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim, care sa prevada foarte clar pasii necesari pentru un nou mod de management la Oltchim, pentru finantarea repornirii productiei, pentru perioada de timp in care se reia activitatea, plata salariilor restante si pregatirea pentru o privatizare care o sa aiba loc cel mai probabil in cursul anului 2013, in alte conditii decat cele in care s-a desfasurat in acest moment', a explicat Victor Ponta.

Premierul a subliniat ca Ministerul Economiei va solicita marti in Consiliul de Administratie al Oltchim numirea unui nou direct general si al unei noi echipe manageriale, care sa nu fie sub influenta fostei conduceri a combinatului.

"Ministrul Economiei va solicita maine dimineata in Consiliul de Administratie la Oltchim numirea unui nou direct general si a unei noi echipe manageriale care sa nu fie sub influenta fostei conduceri a domnului Roibu (n.r. - fostul director Oltchim, Constantin Roibu) si sa puna imediat stapanire asupra documentelor societatii, sa inceapa, imediat practic, procedura de conducere a unei societati care in acest moment se afla intr-o deriva evidenta", a explicat premierul.

Seful Guvernului a precizat ca, tot miercuri, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, va prezenta stadiul anchetei sociale efectuate in legatura cu muncitorii de la Oltchim si toti cei eligibili vor primi ajutorul social de 1.400 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#privatizare Oltchim Victor Ponta, #relansare Oltchim Victor Ponta , #stiri Oltchim