Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Videanu: Valoarea de capitalizare bursiera a Oltchim a scazut la 80 mil. de euro

Videanu: Valoarea de capitalizare bursiera a Oltchim a scazut la 80 mil. de euro


Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, sustine ca in acest moment capitalizarea bursiera a Oltchim a ajuns la 80 milioane de eruo, de la o valoare medie de un miliard de euro, cat avea in periaoda 2009-2010.

"In perioada 2009-2010 Oltchim a inchis EBITDA in limita pozitiva. Un lucru foarte important. In noiembrie 2007 s-a produs diminuarea capitalului social al Oltchimului care a facut ca toate capitalurile proprii sa fie negative si au dus la o depreciere a capitalizarii bursiere. Valoarea medie a fost de 1 miliard de euro. Azi, valoarea de capitalizare bursiera este de aproximativ 80 milioane de euro".

Oltchim si-a platit toate taxele, impozitele si dobanzile catre banci, dar exista datoria istorica de aproape 250 milioane de lei pentru AVAS, a mai spus fostul ministru.

Indiferent de guvern, procesul de privatizare a fost gandit numai dupa conversia creantelor actiunilor. (...) In urma conversiei, actionarul minoritar PCC a solicitat deschiderea unei investigatii. Comisia Europeana a apropbat conversia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1042 ori