Omniasig VIG va avea un nou presedinte

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 08:35
2296 citiri
Omniasig VIG va avea un nou presedinte

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a avizat propunerea actionarilor Omniasig VIG prin care functia de presedinte al directoratului sa fie preluata de Artur Borowinski, dupa ce Constantin Toma s-a retras din aceasta pozitie in iunie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din companie.

Toma a condus Omniasig in ultimii 15 ani si s-a retras pentru a se ocupa de propria afacere in industria asigurarilor - societatea Platinum, unde detine peste 99% din actiuni.

Borowinski, cetatean polonez, este membru al Consiliului de Supraveghere al Omniasig VIG din iulie 2010.

Dupa plecarea lui Toma, conducerea Omniasig a fost asigurata de vicepresedintele Directoratului, Constantin Marica, alaturi de Liviu Stoicescu - membru.

Din decembrie 2010, Borowinski a fost numit si membru in Consiliul de Supraveghere al Asirom, potrivit datelor societatii, controlata de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG).

In 2010, potrivit datelor CSA, Omniasig a incheiat pe locul trei in topul companiilor de profil, a subscris prime de 916,1 milioane de lei si a inregistrat o cota de 11,03% din piata asigurarilor generale si de viata.

Grupul VIG detine 98,86% din capitalul social al asiguratorului roman.

Pe piata locala, VIG mai controleaza si BCR Asigurari, care va fuziona cu Omniasig, conform unei hotarari adoptate de actionarii celor doua companii saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Omniasig asigurari, #Omniasig presedinte , #Management