Afacerile Omniasig au scazut cu 18,8% in S1

Luni, 23 August 2010, ora 13:24
1330 citiri
Afacerile Omniasig au scazut cu 18,8% in S1

Asiguratorul Omniasig, controlat de Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in primul semestru un volum de prime brute subscrise de 484,15 milioane lei, in scadere cu 18,76% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit brut de 14,56 milioane lei, a anuntat luni asiguratorul, potrivit NewsIn.

Rezultatele au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"Mentinerea la un nivel stabil si profitabil a volumului de prime brute subscrise de companie in aceasta prima jumatate a anului in curs este un rezultat al politicii permanente de eficientizare a costurilor si de optimizare a activitatii", se arata in comunicat.

De asemenea, valoarea daunelor platite de Omniasig a scazut cu 18,66% in primele sase luni, la 363,35 milioane lei.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, de 74%, este detinuta de asigurarile auto.

Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 234,90 milioane lei, in scadere scadere de 27,45% fata de primul semestru din 2009.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 123,92 milioane lei, cu 22,5% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

"Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 13,60% la Casco si de 22,35% la RCA, comparativ cu semestrul intai al anului anterior", se mai arata in comunicat.

La asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o crestere de 16% a valorii primelor brute subscrise, pana la 91,09 milioane lei.

O crestere mai substantiala, de 41,17%, s-a inregistrat si pe segmentul asigurarilor de raspundere civila generala, inregistrand afaceri de 12,19 milioane lei. Pe segmentul asigurarilor de bunuri in tranzit cresterea a fost de 29,95%, cu o valoare a primelor brute subscrise de 7,63 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#afaceri, #omniasig, #profit, #prime, #brute, #rca , #stiri Omniasig