Asiguratorii austrieci, profituri mai mici in Europa Centrala si de Est

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 00:18
1454 citiri
Asiguratorii austrieci, profituri mai mici in Europa Centrala si de Est

Expunerea pe Europa Centrala si de Est (ECE) a asiguratorilor austrieci, precum Vienna Insurance Group (VIG) si Uniqa Versicherungen AG, ar putea afecta profiturile acestora, din cauza scaderii vanzarilor, a cresterii fraudelor si pierderilor din schimb valutar, sustin analistii Fitch

Compania de evaluare financiara Fitch mai atrage atentia asupra riscurilor generate de deprecierea activelor din regiune si a scaderii anticipate a randamentelor generate de investitii.

Asiguratorii de viata care garanteaza rate fixe de randament in politele de asigurari de viata vor fi afectati de scaderea generala a dobanzilor, sustin analistii Fitch intr-un raport publicat marti.

Piata austriaca a asigurarilor de viata a obtinut 40% din castiguri din operatiunile din Europa Centrala si de Est, potrivit datelor de la finalul lui 2008, ceea ce reprezinta o "expunere semnificativa", care creste profilul de risc al industriei, potrivit Fitch.

"Perspectivele negative reflecta incertitudinile legate de expunerea asiguratorilor austrieci pe Europa Centrala si de Est, de continuarea scaderii randamentelor si de sustenabilitatea redresarii economice, la care se adauga perspectiva unor noi esecuri pe pietele internationale de capital", a spus Sonja Zinner, director asociat in cadrul echipei de asigurari a Fitch.

Vienna Insurance Group (VIG), cea mai mare companie de asigurari din Austria, este liderul pietei de asigurari din Romania, fiind numarul 1 pe segmentul asigurarilor generale si al doilea jucator pe partea de asigurari de viata.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Life si Asirom.

La finalul anului trecut, grupul francez de asigurari Axa a intrat in negocieri pentru preluarea Omniasig Life, tranzactie care s-ar putea incheia in prima parte a acestui an.

Uniqa este, de asemenea, prezenta in Romania, prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG).

#asiguratori, #austria, #profit, #europa, #centrala , #stiri Omniasig