Asirom asigura parcul auto al Ministerului Apararii Nationale

Vineri, 21 Decembrie 2007, ora 00:07
1128 citiri
Asirom asigura parcul auto al Ministerului Apararii Nationale

Asiguratorul Asirom, controlata de grupul austriac Vienna Insurance Group, va asigura parcul auto al Ministerului Apararii Nationale, urmand ca prima de asigurare totala sa fie de circa 1 milion de euro din politele de raspundere civila auto (RCA), a anuntat joi compania."Oferta Asirom a fost declarata castigatoare la licitatia deschisa organizata de Ministerul Apararii Nationale, pentru achizitionarea de servicii de asigurare a parcului auto pentru riscul de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule", se arata in comunicat.

Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor a dispus continuarea procedurii de atribuire a contractului de servicii de asigurare, dupa ce contestatiile unor participanti la procedura au fost respinse printr-o decizie din data de 18 decembrie 2007.

Grupul austriac Vienna Insurance Group controleaza doua treimi (66,33%) din capitalul social al Asirom.

Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie. Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat 20,2% din Asirom de la Interagro pentru 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), ajungand sa detina pachetul majoritar de 50,2%, iar intr-o a treia etapa, a achizitionat inca 16,35% din actiuni pentru circa 80 milioane lei, in cadrul oferte publice de preluare de la actionarii minoritari.

In conformitate cu reglementarile legislative romanesti, Wiener Stdtische Versicherung AG Vienna Insurance Group trebuia sa faca o oferta in decurs de doua luni celorlalti actionari ai companiei Asirom dupa preluarea pachetului majoritar, care este listata pe piata Rasdaq.

Wiener Stdtische Versicherung AG Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

Dupa preluarea Asirom, Vienna Insurance Group este prezenta pe piata romaneasca prin cinci firme. Ca urmare a cumpararii Asirom, Vienna Insurance Group are o cota de piata de aproximativ 27%, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata din Romania. Vienna Insurance Group mai detine in Romania companiile Omniasig si Omniasig Asigurari de Viata, Unita si asiguratorul agricol Agras.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.