Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu 200 de euro pe an, scapi de spaga la doctor

Cu 200 de euro pe an, scapi de spaga la doctor
Politele private de sanatate nu sunt produse de lux Romanii care s-au saturat sa mai strecoare plicuri cu bani in buzunarele medicilor si ale asistentelor din spitalele de stat, ori sa fie plimbati de la o policlinica la alta, pot apela la asigurarile private de sanatate. Desi presupun o cheltuiala in plus, aceste polite scot din calcul birocratia, spaga si tratamentul inuman. La noi exista insa doar sapte spitale private si patru companii de asigurari care au lansat polite de sanatate. Saracia ofertei se explica prin lipsa cadrului legislativ. In prima jumatate a anului trecut, Romania bifa inclusiv o lege menita sa puna pe picioare un sistem privat al asigurarilor de sanatate. Legea este in vigoare, dar nu a functionat niciodata, deoarece nu a avut norme care sa stabileasca pachetul minim de servicii oferit de stat. Saptamana aceasta, Ministerul Sanatatii a facut public un nou proiect de lege, cel al A"asigurarilor voluntare de sanatateA".

Alba-neagra cu deduceri

Operatorii de pe piata apreciaza ca acest proiect, desi ramane deficitar, are si parti bune. Numai ca acestea au disparut. Mai exact, in noua varianta afisata pe site-ul ministerului de resort, dupa articolul 17 urmeaza articolul 21. Asiguratorii privati spun ca, in varianta pe care au primit-o la finalul saptamanii trecute, articolele 18-20 se refereau la deductibilitati. A"Era propusa o deducere individuala de 0,5% din venitul brut. Apoi, era stipulat ca, incepand cu 2007, cei care castiga anual peste 30.000 de euro pot sa-si aleaga un asigurator privat, caz in care nu mai erau obligati sa plateasca CASA", ne-a spus reprezentantul unei companii de profil.

Asigurari private de sanatate

Companie Servicii oferite
Allianz-Tiriac - consultatii medicina generala
10-50 euro/luna
- consultatii
- analize
- chirurgie
- indemnizatii cazare
- tratament ambulatoriu
Aviva - vizite la medicul generalist
15-40 euro/luna
- consultatii
- ambulanta
- spitalizare in rezerve de lux
Interamerican - vizite la medicul generalist
25-80 euro/luna
- cheltuieli de spitalizare
- transporturi cu ambulanta
Omniasig Addenda - control medical preventiv
5-30 euro/luna - analize, EKG
- consultatii la medicul de specialitate
- diagnosticare
- medicamente
- dieta speciala


Eryka Lang
Alina Cozma

Evenimentul Zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 684 ori