Numai 70 la suta dintre masinile inmatriculate in Romania sunt asigurate

Sambata, 03 Decembrie 2005, ora 03:45
929 citiri

Potrivit datelor Politiei Rutiere, numai 70-75 la suta dintre autovehiculele inmatriculate in Romania sunt asigurate. Mai exact, nu au fost incheiate asigurari RCA de raspundere civila pentru circa un milion de masini, dintre cele peste patru milioane inmatriculate, conform datelor Politiei Rutiere.

In tarile occidentale, procentajul neasiguratilor este de numai 5 la suta si, conform cu directivele Uniunii Europene si tara noastra va trebui sa ajunga, in perspectiva viitoarei aderari, la sub 10 la suta masini neasigurate, din totalul celor inscrise in circulatie.

Conform proiectului de ordonanta, care ar urma sa fie aplicat din 2006, se vor da amenzi de maxim 5.000 RON pentru neplatitorii de RCA. Mai mult, este prevazuta si eventualitatea radierii autovehiculelor neasigurate, care apar in statistici ca vehicule aflate in circulatie.

Liviu Stoicescu, director asigurari auto Omniasig, spune ca: "proiectul de Ordonanta de la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) este gata facut, trebuie doar sa fie semnat. Si sunt sigur ca va fi acum, in decembrie, pentru ca in baza atentionarii primite din partea Comisiei Europene la ultimul raport de tara, pentru asigurari auto obligatorii, a fost absolut clar ca trebuie luate masuri urgente!".

Banii Nostri