Omniasig si-a diminuat profitul brut cu 34,1% in T1

Vineri, 21 Mai 2010, ora 12:43
1272 citiri
Omniasig si-a diminuat profitul brut cu 34,1% in T1

Omniasig Vienna Insurance Group a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit brut de 9,70 milioane lei ( 2,36 milioane euro), in scadere cu 34,1% fata de rezultatul raportat in perioada similara din 2009, de 14,72 milioane lei, a anuntat, vineri, compania, potrivit NewsIn.

Omniasig a inregistrat in primul trimestru, conform standardelor IFRS, un volum de prime brute subscrise de 235,12 milioane lei, cu 29% mai putin decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2009.

Totodata, in primele trei luni ale acestui an, valoarea daunelor platite a scazut cu 24,55%, pana la 187,05 milioane lei.

Ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv 79%, o detin, ca si pana acum, asigurarile auto.

Asigurarile Casco au scazut cu 30,85% fata de primul trimestru al anului trecut, inregistrand valoarea de 112,55 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 73,22 milioane lei, cu 29,11% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent.

"Atat asigurarile RCA, cat si cele Casco au inregistrat scaderi si la valoarea daunelor, astfel: de 20% la Casco si de 29,50% la RCA, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior", precizeaza compania.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 29,49 milioane lei, cu 37,03% mai putin decat in perioada similara din 2009.

"Scaderea pe aceasta clasa a fost determinata de interconectarea acesteia cu domeniul imobiliar si al constructiilor, care si ele au suferit efectele puternice ale crizei economice", potrivit companiei.

Pe segmentul Asigurarilor de raspundere civila generala, s-a inregistrat o crestere de 1,80%, ajungandu-se la o valoare a primelor brute subscrise de 6 milioane lei.

O crestere importanta s-a inregistrat pe linia Asigurarilor de bunuri in tranzit, respectiv de 35,60%.

Valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa a ajuns la 6,10 milioane lei.

Asigurarile de mijloace de transport aeriene au crescut si ele cu 10,24% fata de aceeasi perioada a anului 2009, atingand valoarea de 1,97 milioane lei.

Omniasig a precizat ca rezultatele raportate pentru primul trimestru al acestui an au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

Societatea Omniasig, controlata de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), a raportat pentru anul trecut un profit brut de 52,7 milioane lei, mai mic cu 68% fata de anul anterior, in conditiile in care primele brute subscrise au scazut cu 5,7%, la 1,1 miliarde lei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Omniasig profit asigurari daune plati , #stiri Omniasig