Piata de asigurari de viata ar putea creste cu 5% in 2011

Marti, 01 Februarie 2011, ora 22:41
1623 citiri
Piata de asigurari de viata ar putea creste cu 5% in 2011

Piata romaneasca de asigurari de viata ar putea inregistra in acest an o crestere de cel mult 5% fata de 2010, companiile mizand mai ales pe o crestere a vanzarilor de asigurari de viata cu componenta investitionala, transmite Newsin.

"Nu putem vedea 2011 ca pe un an de scadere a pietei romanesti de asigurari de viata, in conditiile in care piata a incheiat anul trecut cu crestere", a mentionat presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu.

Directorul general adjunct al Eureko Romania, Carmen Radu, estimeaza o crestere a pietei de asigurari de viata cu 3-5% in acest an. Si presedintele AXA Romania (fosta Omniasig Life), Violeta Ciurel, estimeaza o crestere de pana la 5%. Carmen Radu a mentionat ca Eureko Romania a inregistrat in 2010 cea mai mare crestere pe segmentul de asigurari unit-linked (cu componenta investitionala - n.r.).

Pe de alta parte, directorul directiei de asigurari de viata al Generali Asigurari, Ovidiu Racoveanu, se asteapta ca piata de asigurari de viata sa creasca cu 3% in acest an. Acesta sustine ca in Romania nu exista facilitati fiscale reale care sa stimuleze asigurarile de viata, asa cum ofera majoritatea tarilor dezvoltate din regiune.

In Romania, primele platite pentru asigurarile de viata nu sunt deductibile de la plata impozitului, comparativ cu alte state care beneficiaza de o astfel de deductibilitate de mai multi ani.

Totodata, directorul de risc al ING Asigurari de Viata, Adrian Lupescu, a estimat "o crestere marginala, cel mult mica" in acest an a pietei de asigurari de viata.

"Intr-o situatie optimista de revigorare a economiei, exista un decalaj intre revenirea economiei si a pietei de asigurari de viata intre sase si 12 luni. Exista un mare risc sa nu facem ceea ce trebuie pe plan economic, ce tine de problemele interne privind instabilitatea politica, arierate. Putem observa o recuperare lenta a pietei de asigurari. Credem in produsele 'unit-linked', a mai spus Lupescu.

In primele noua luni din 2010, companiile de pe piata romaneasca de asigurari de viata au subscris prime brute de 1,22 miliarde lei, in crestere cu 2,92% fata de aceeasi perioada din 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata rmaneasca de asigurari, #asigurari de viata, #asigurari, #vanzare asigurari de viata , #stiri Omniasig