Piata romaneasca de asigurari, tentanta pentru investitori

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 17:19
1220 citiri
Piata romaneasca de asigurari, tentanta pentru investitori

Piata asigurarilor din Romania este tentanta pentru investitori, care sunt interesati sa intre pe acest segment, a declarat Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

"Am semnale ca sunt si alti investitori interesati sa intre pe piata de asigurari din Romania, investitori mari, din Europa si nu numai", a mentionat Toncescu.

In 2010, grupul francez de asigurari Axa a achizitionat Omniasig Asigurari de Viata si tot anul trecut Ergo Asigurari de Viata si-a lansat operatiunile pe piata din Romania.

"Romania reprezinta un interes deosebit pe sectorul asigurarilor, iar potentialul este suficient pentru alte societati mari", a mai spus Toncescu.

La finalul lui 2010, cele 43 de societati de asigurare autorizate aveau un capital social total de 4,175 miliarde lei, din care capitalul strain reprezenta 88,56%, respectiv 3,69 miliarde lei.

Presedintele CSA a mentionat ca investitorii din Franta au o cota de 29% din capitalul social, acestia fiind urmati de cei din Austria cu 24,6%, Olanda cu 14,2% si Marea Britanie cu 4,6%.

Piata asigurarilor din Romania a scazut anul trecut cu 5,7%, la 8,364 miliarde lei. Astfel, piata de asigurari generale a scazut in 2010 cu 7,5%, la 6,69 miliarde lei fata de 2009, in timp ce piata de asigurari de viata a sporit cu 2,32%, la 1,66 miliarde lei.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#piata asigurari, #asigurari, #investiitori, #angela toncescu , #stiri Omniasig