Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul unei asigurari RCA va merge spre 1.000 de euro

Pretul unei asigurari RCA va merge spre 1.000 de euro
O data cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sectorul asigurarilor se va alinia la normele interne ale acestei piete, urmand ca valoarea primelor anuale de asigurare sa se alinieze celor din tarile UE.In Germania, nivelul actual al unei polite de asigurare valabila un an se cifreaza in jurul a 1.000 de euro, iar in Marea Britanie, tara considerata printre cele mai scumpe din Europa, valoarea unei polite anuale de raspundere civila poate merge pana la 1.200 de lire sterline.
Pe de alta parte, in sectorul asigurarilor de locuinte - unde adoptarea unei legislatii care sa impuna obligativitatea incheierii unei astfel de polite a fost amanata pentru moment - ar trebui sa se ajunga la o valoare a primei subscrise "rezonabila", astfel incat cetateanul sa-si poata permite incheierea unei asigurari, a aratat Constantin Toma, presedintele Omniasig.

El a apreciat ca legea privind asigurarile pentru locuinte a fost amanata deoarece "reasiguratorii internationali au ajuns la concluzia ca nu pot acoperi riscul asigurat pentru Romania in domeniul locuintelor la plafonul gandit de autoritati".Sursa: Realitatea Romanesca

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 716 ori