Unita, sanctionata de CSA

Marti, 12 Iunie 2007, ora 17:11
918 citiri

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a sanctionat compania de asigurari Unita pentru deficientele in desfasurarea activitatii din ultimii doi ani si a propus un program de remediere a acestora. A declarat pentru NewsIn Dan Constantinescu, membru al Comisiei.

Acesta a adaugat, insa, ca nu se pune problema impunerii unui regim de supraveghere sau a suspendarii conducerii.

"In urma controlului sunt stabilite modalitati de remediere, termene de remediere si un responsabil din partea conducerii, iar daca acestea nu sunt respectate conducatorii societatii de asigurari urmeaza sa fie sanctionati", a spus Constantinescu.

El a precizat ca la Unita este vorba despre un control de fond, care se refera la toata activitatea companiei din ultimii doi ani.

"O parte din deficiente au fost deja rezolvate in timpul controlului, iar neregulile intalnite nu sunt de natura sa conduca la supraveghere sau administrare speciala a societatii. A fost un control ca oricare altul, care s-a incheiat cu observatii, sanctiuni si un program de masuri care trebuie respectat. Sanctiunile nu sunt atat de dramatice incat sa conduca la suspendarea conducerii", a continuat Constantinescu.

Reprezentantul CSA a mai spus ca anual sunt efectuate peste 20 de controale de fond la societatile de asigurari, care au in vedere intreaga activitate a acestora.

Actionarii majoritari ai Unita SA Bucuresti este societatea romaneasca Omniasig SA cu o participatie de 55,0013 la suta din actiuni si societatea austriaca Wiener Stadtische Versicherung AG Viena Insurance Group, care detine 44,9979 la suta din actiuni.

Unita este membra a Vienna Insurance Group, ca si Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Grupul austriac detine 99,99 la suta din actiunile Unita. Compania a inregistrat, in 2005, un profit net de peste 280.000 de lei si venituri totale de 381,19 milioane de lei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)