Orange Romania vrea avizul CNA pentru retransmiterea prin satelit a 13 programe TV

Joi, 02 Mai 2013, ora 16:47
1910 citiri
Orange Romania vrea avizul CNA pentru retransmiterea prin satelit a 13 programe TV

Orange Romania a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii CNA.

Potrivit documentelor depuse la CNA, SC Orange Romania SA a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 13 programe TV, intre care televiziunile operate de Pro TV S.A. si Trinitas TV.

Orange Romania intentioneaza sa retransmita aceste televiziuni din localitatea Issy Les Moulineaux, Franta.

Membrii CNA urmeaza sa analizeze solicitarea Orange Romania intr-una dintre sedintele viitoare ale Consiliului. In mod traditional, membrii CNA se intalnesc in sedinte publice de doua ori pe saptamana (martea si joia).

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

Daca CNA va elibera avizul solicitat, Orange Romania SA poate sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie de televiziune prin satelit, dominata in prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania.

Ziarul Financiar a relatat, in luna martie, ca Orange Romania a semnat un contract cu SES, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicatii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piata locala servicii de televiziune prin satelit (DTH).

Compania internationala de sateliti SES, care opereaza sistemul de sateliti Astra, are sediul central la Luxemburg si are operatiuni si pe piata din Romania.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Compania Orange Romania este detinuta de grupul France Telecom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Orange retransmitere programe TV, #Orange CNA , #Management