Orange va lansa un serviciu TV?

Marti, 05 Martie 2013, ora 09:00
3291 citiri
Orange va lansa un serviciu TV?

Orange Romania, cel mai mare operator mobil de pe piata locala, ar putea lansa in curand un serviciu TV, potrivit unor informatii aparute pe blogurile de specialitate.

Orange ar fi inceput deja o campanie de marketing si informare a utilizatorilor privind lansarea noului serviciu, potrivit Computerblog.ro.

Contactati de Business24, oficialii Orange Romania nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informatiile, preferand sa nu comenteze inca pe marginea acestui subiect.

Grupul France Telecom, din care face parte Orange Romania, a lansat un astfel de serviciu in Polonia, anul trecut.

Daca Orange Romania va intra in competitie cu operatorii de cablu TV, va avea de luptat pe o piata care numara cel putin 5,85 milioane de abonati, potrivit cifrelor Autoritati Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), disponibile la sfarsitul anului 2011.

Potrivit informatiilor din piata, UPC si Dolce au in jur de 1,2 milioane de abonati TV, in timp ce RCS-RDS ar avea intre 3-3,5 milioane.

Analist media: lansarea unui astfel de serviciu, verosimila

"Daca lansarea se confirma, miscarea ar fi sub umbrela convergentei media, care are loc intre diferite platforme", a declarat pentru Business24 analistul media Iulian Comanescu.

Asa cum, in trecut, furnizorii de Internet au inceput sa ofere servicii de telefonie si cablu TV, tot asa si furnizorii de telefonie mobila au inceput sa isi diversifice serviciile pe online si, posibil, si pe piata TV, spune analistul.

"Este interesant ca aceasta miscare intarzie sa apara", a declarat Iulian Comanescu, referindu-se la convergenta pe care companiile o pot realiza intre mai multe platforme.

Lansarea unui serviciu TV din partea unui operator mobil este o directie de avut in vedere, spune analistul, pentru ca Romania este o tara cu suprafata mare si multi locuitori, dar si pentru faptul ca televiziunea va ramane o modalitate predilecta de consum pentru consumatori.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Orange Romania lansare serviciu TV, #transmisie TV Orange Romania, #abonati TV Orange Romania, #servicii televiziune Orange Romania , #stiri Orange Romania