France Telecom: Decizia de vanzare a Orange se va lua doar in urma unei evaluari

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:48
1497 citiri
France Telecom: Decizia de vanzare a Orange se va lua doar in urma unei evaluari

In acest moment, Grupul France Telecom nu planuieste sa vanda operatorul Orange. In cel mai rau caz, aceasta decizie s-ar putea lua in urma evaluarilor care se desfasoara la nivelul intregului business, se arata intr-un comunicat al companiei.

In urma reactiilor aparute ieri in presa din Romania cu privire la o posibila vanzare a operatorului Orange, compania a afirmat ca France Telecom nu planuieste sa iasa de pe piata locala. "Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom - Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010", se arata in comunicatul transmis de companie.

Grupul afirma ca face periodic astfel de evaluari, analizand portofoliul activelor pentru a-si optimiza performanta operationala.

"In cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare", se mai precizeaza in comunicat. Printre aceste proiecte de consolidare compania aminteste joint-venture-ul in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria.

Astfel, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici exista un astfel de proiect in curs de implementare.

#plecare orange din romania, #france telecom, #orange romania , #stiri Orange