France Telecom vrea sa investeasca 500 mil euro in Orange

Joi, 12 Mai 2011, ora 22:10
1581 citiri
France Telecom vrea sa investeasca 500 mil euro in Orange

Grupul France Telecom-Orange vrea sa investeasca intre 500 si 600 milioane de euro in dezvoltarea subsidiarei din Romania pana in 2015, pentru acest an fiind alocat un buget de peste 110 milioane de euro, a declarat, joi, directorul general al operatorului roman de telefonie mobila, Thierry Millet, informeaza Mediafax.

"Orange isi exprima intentia de a continua sa investeasca sume importante.

Volumul investitiilor poate fi insa afectat de factori externi, ca de exemplu eroziunea indicatorilor financiari ai pietei telecom, mentinerea dezechilibrului pietei si mai ales reglementari sau alte decizii ale autoritatilor care ar putea influenta negativ performanta companiei", a afirmat Millet.

Strategia de dezvoltare a Orange Romania este parte a strategiei grupului France Telecom - Conquest 2015, fiind adaptata la contextul local, si anume necesitatile operatorului roman, situatia pietei telecom din Romania si necesitatile clientilor.

Directorul tehnic al Orange Romania, Madalina Suceveanu, a afirmat ca investitiile operatorului urmaresc dezvoltarea si modernizarea retelei si imbunatatirea calitatii serviciilor.

"Vom investi puternic in modernizarea retelei, mai ales in zona rurala, programul de investitii urmand sa continue si anul viitor. Pana in iunie 2012, prin fondurile alocate, 98% din populatia Romaniei va fi acoperita de reteaua 3G a operatorului. De asemenea, pana la finele anului viitor, in urma investitiilor derulate, reteaua Orange Romania va acoperi 88,8% din suprafata tarii si 99,5% din populatiei", a spus Suceveanu.

Potrivit datelor Orange Romania, programul de modernizarea a retelei, care va include mai mult de 2.000 de site-uri, va reduce consumul energetic cu pana la 20%.

Operatorul de telefonie a lansat, joi, un serviciu care va asigura clientilor o claritate si o calitate deosebita a sunetului in timpul unei convorbiri telefonice.

Cu HD Voice, zgomotul de fundal este mult mai redus, indiferent de locul in care se afla clientul.

Noul serviciu este gratuit pentru toti clientii operatorului si poate fi utilizat la nivel national, pentru apeluri locale, in aria de acoperire 3G si 3G+ intre doua telefoane compatibile.

Reteaua 3G+ a operatorului acopera 119 orase, iar cea 3G cateva mii de localitati.

Pentru companii, Orange a lansat un serviciu bazat pe tehnologia Temtocell care asigura o calitate mai buna a serviciilor de voce si date la birou, prin imbunatatirea acoperirii 3G si 3G+ in interiorul cladirii.

#france telecom, #orange, #investitii orange, #buget, #telefonie mobila , #stiri Orange