Orange angajeaza 300 specialisti pentru a oferi servicii IT

Joi, 09 Iulie 2009, ora 16:13
2213 citiri
Orange angajeaza 300 specialisti pentru a oferi servicii IT

Orange Romania va angaja in urmatoarele luni 300 de specialisti pentru a oferi companiilor din cadrul grupului France Telecom, din care face parte, servicii IT,a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Olaf Swantee, SEVP Orange Europe, Egypt & Personal, citat de NewsIn.

"Orange Romania va deschide in acest an un centru de servicii IT in care vor fi angajati 300 de oameni, in ciuda contextului economic actual", a declarat Olaf Swantee.

El a mai precizat ca in prezent numarul de angajati al companiei Orange Romania este de 2.700, iar cei 300 noi angajati vor fi recrutati din randul specialistilor din domeniul IT. Centrul de servicii IT al Orange Romania va lucra cu celelalte companii ale France Telecom din lume.

Conform lui Swantee, piata din Romania are un tipic anume si de aceea investitiile Orange sunt facute dupa un plan diferit deoarece compania nu se limiteaza la a fi doar un simplu jucator pe piata de telefonie mobila.

"De la venirea noastra in Romania, in urma cu 11 ani, investitiile s-au cifrat la 1,6 milioane euro. In 2008, valoarea investitiilor a fost de 13% din venituri, iar in 2009, ca si suma, valoarea va fi putin mai mica. Totusi, se va cifra tot la un procent de 13% din veniturile Orange Romania", a mai spus Olaf Swantee.

France Telecom l-a numit, joi, pe Thierry Millet in functia de director executiv al Orange Romania, functie pe care a ocupat-o cu titlu interimar de la sfarsitul lunii martie, cand fostul CEO, britanicul Richard Moat a decis sa se retraga de la conducerea companiei.

"Am avut de luat o decizie usoara cand l-am ales pe Thierry Millet in functia de director executiv pentru ca el se afla de mult timp in echipa de conducere a Orange Romania, iar continuitatea a fost foarte importanta in alegerea noastra", a declarat Olaf Swantee, SEVP Orange Europe, Egypt & Personal.

Millet a anuntat ca deja compania recupereaza din usoara scadere din primul trimestru si ca primele semne de redresare provin din vanzarile de cartele pre-pay.

"Stiu ca baza de clienti a fost afectata de criza insa ne aflam intr-un proces de revenire dupa ce am avut venituri mai mici in primul trimestru din acest an insa am lansat un proces de push-back. Spre exemplu, pe segmentul pre-pay deja am inregistrat o crestere", a declarat noul director executiv al Orange Romania, Thierry Millet.

El a mai spus ca strategia sa pentru dezvoltarea companiei cuprinde optimizarea distributiei, dezvoltarea serviciilor online si diversificarea ofertei.

Conform lui Millet, Orange are in prezent doua milioane de utilizatori de internet mobil din segmentul corporate, iar in viitorul apropiat compania tinteste o mai mare penetrare a segmentului rezidential, prin Internetul fix, in acest sens fiind semnat un parteneriat cu retailerul eMag, prin care acesta ofera clientilor de produse hardware Internet de la Orange.

#it, #orange, #servicii, #specialisti , #stiri Orange