Orange si T-Mobile vor crea cel mai mare operator mobil din Marea Britanie

Luni, 22 Februarie 2010, ora 09:08
1422 citiri
Orange si T-Mobile vor crea cel mai mare operator mobil din Marea Britanie

Orange si T-Mobile vor crea saptamana viitoare cel mai mare operator de telecomunicatii mobile din Marea Britanie, cu peste 30 de milioane de clienti si o cota de piata de 37%, dupa ce Comisia Europeana (CE) va aproba fuziunea dintre diviziile locale ale celor doi giganti, potrivit The Telegraph.

CE va aviza fuziunea accelerata dintre Orange UK si T-Mobile UK, controlate de grupul francez Orange, respectiv de grupul german Deutsche Telekom, precizeaza Mediafax.

Decizia Executivului UE va acoperi mai multe probleme semnalate de Oficiul britanic de protectie a consumatorului si de agentia locala de reglementare in telecomunicatii Ofcom, precum si contestatiile inaintate de concurentii Vodafone si O2, cel din urma detinut de grupul spaniol Telefonica.

Noua companie va avea o cota de piata de 37% in Marea Britanie, O2 pierzand astfel pozitia de lider, iar ambele marci, Orange si T-Mobile, vor fi pastrate de grup.

Analistii anticipeaza scaderea tarifelor percepute consumatorilor.

Dupa mai mutle concesii oferite de Orange si T-Mobile in privinta spectrului de frecvente mobile, atat Oficiul de protectie a consumatorilor (OFT), cat si Ofcom, au semnalat Comisie Europene ca piata britanica "nu va suferi suficiente deteriorari" in urma fuziunii pentru a justifica declansarea unei investigatii antitrust.

Pe 3 februarie, OFT anunta ca "aceasta fuziune reprezinta o amenintare semnificativa care va afecta competitia pe piata britanica a telecomunicatiilor mobile".

CE trebuie sa ia o decizie in acest caz pana pe 1 martie, insa surse apropiate discutiilor au declarat pentru The Telegraph ca decizia va fi anuntata in aceasta saptamana.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mobil, #operator, #orange, #telecomunicatii , #stiri Orange