Top companii premiate de CCIB: Petrom, Orange si Nuclearelectrica

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 22:18
1810 citiri
Top companii premiate de CCIB: Petrom, Orange si Nuclearelectrica

Petrom, Carpatcement, Nuclearelectrica, Orange, Coca-Cola, Interagro, Vulcan s-au numarat printre companiile foarte mari premiate in cadrul topului firmelor din Bucuresti organizat joi seara de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIB).

Pe primul loc in topul companiilor foarte mari din industria extractiva si de prelucrare a titeiului, a fost plasata Petrom SA. In domeniul fabricarii cimentului, varului, ipsosului si a articolelor din beton, pe primul loc s-a situat, in categoria companiilor foarte mari, Carpatcement Holding, in vreme ce, in domeniul producerii, transportului, si distributiei enrgiei electrice, termice, a gazelor naturale si a apei, Nuclearelectrica a depasit Transelectrica si Hidroelectrica.

Vulcan SA a fost liderul companiilor foarte mari din industria metalurgica , a constructiilor metalice si a produselor din metal, iar Romaero SA a fost primul plasat in topul companiilor foarte mari din industria mijloacelor de transport.

In ceea ce priveste industria alimentara, a bauturii si tutunului, prima clasata in top a fost compania Coca-Cola, care a depasit Ursus Breweries si Quadrant Amroq Beverages (QAB). Dintre companiile foarte mari din agricultura, s-a detasat Interagro, iar in domeniul telecomunicatiilor Orange a depasit Vodafone Romania si Romtelecom.

CCIB premiaza joi seara, in cadrul celei de-a 16-a editii a topului firmelor din Capitala, 1.663 firme, cu sediul social pe raza Bucurestiului, structurate in 51 grupe, sase domenii de activitate, pe cinci clase de marime, ca urmare a performantelor financiare inregistrate in 2008.

In realizarea clasamentului s-au luat in calcul atat indicatori economici (cifra de afaceri, profit din exploatare, rata profitului), cat si indicatori ce reflecta implicarea in cresterea competitivitatii companiei (efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii resurselor umane si a capitalului angajat). 

#camera, #comert, #de, #firme, #orange, #petrom , #stiri Orange