Banca ungara OTP ar putea achizitiona grupul bancar austriac Constantia Privatbank

Luni, 18 Februarie 2008, ora 15:34
1294 citiri
Banca ungara OTP ar putea achizitiona grupul bancar austriac Constantia Privatbank

Fondul american de investitii Apollo Fund, Credit Suisse si un consortiu format din cea mai importanta banca ungara, OTP, si compania de imobiliare TriGranit, au fost mentionati potentiali clienti in preluarea bancii austriece Constantia Privatbank, scrie ziarul Wirtschaftblatt, anunta Portfolio.hu.

Proprietarii Constantia, ce a administrat contracte impreuna cu investitorii austrieci in sectorul de imobiliare Immoeast si Immofinanz (ce detine o particpatie de 25% in TriGranit), spera sa obtina aproximativ un miliard de euro din vanzare, potrivit ziarului.
in 2006, Apollo a emis o oferta pentru BAWAG P.S.K. Bank cu sediul in Viena, insa nu a avut succes, iar institutia ce se afla in impas financiar a fost vanduta fondului de hedging Cerberus.

OTP a fost de asemenea interesata de preluarea BAWAG, insa s-a retras din cursa la jumatatea lunii septembrie

"OTP Bank a fost interesata de preluarea Constantia si inainte, insa acest lucru nu mai este relevant", a declarat insa directorul executiv al OTP, Sandor Csanyi pentru Portfolio.hu,

Se asteapta ca banca ungara sa anunte o achizitie la sfarsitul lunii martie, insa nu in Europa de Vest, ci in Rusia, Kazahstan sau Azerbaidjan.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.