Groupama a deschis o filiala in Ungaria

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 15:02
1362 citiri
Groupama a deschis o filiala in Ungaria

Grupul francez de asigurari Groupama a inaugurat in aceasta saptamana filiala din Ungaria si devine a patra companie de asigurari generale de pe piata locala, dupa ce la sfarsitul lunii martie a deschis o subsidiara in Slovacia, a anuntat marti grupul.

Filiala din Ungaria a grupului, Groupama Garancia Biztosito Zrt, vrea sa ajunga printre primii trei asiguratori de pe piata maghiara.

"Europa Centrala si de Est ocupa un rol major in strategia internationala a Groupama. In 2007, cand am decis sa achizitionam OTP Garancia Biztosito si filialele din regiune, am considerat ca achizitia este un angajament pe termen lung", a declarat directorul general al Diviziei Internationale Groupama, Jean-François Lemoux.

In 2008, Groupama Garancia Biztosito Zrt a obtinut venituri de 89 miliarde forinti (354,1 milioane euro) si un profit net de 11,5 miliarde forinti (45,7 milioane euro).

Compania are 1,33 milioane de clienti, o retea de 150 de agentii, 2.500 agenti de vanzari, 450 brokeri si sprijinul celor 400 de sucursale ale OTP Bank. Lansarea din Ungaria din aceasta saptamana urmeaza deschiderii filialei din Slovacia la inceputul lunii martie 2009.

Noua companie Groupama Poistovna este rezultatul achizitiei OTP Garancia si integrarii sale in structura Groupama. OTP Garancia are 140 angajati, 5 birouri in toate regiunile Slovaciei (Bratislava, Komarno, Lucenec, Trencin, Kosice) si 66 puncte de lucru.

"Slovacia este o piata cu un potential bun de crestere pentru Groupama si ambitia noastra este sa devenim una dintre primele 10 companii locale de asigurari in urmatorii 3-5 ani", a spus directorul operatiunilor Groupama din Europa Centrala si de Est, Erik Nagy.

Groupama are peste 16 millioane de clienti in toata lumea si are mai mult de 38.000 de angajati.

In 2008, a raportat venituri de 16,2 miliarde euro (o crestere de 9,2% fata de 2007) si un profit operational de 661 milioane euro, in crestere cu 66,1% comparativ cu anul anterior.

Groupama a achizitionat BT Asigurari in decembrie 2007, ulterior in august 2008 cumparand si Asiban si OTP Garancia Asigurari, ca parte a strategiei de a crea un jucator de referinta pe piata locala a asigurarilor.

Cele trei companii au in prezent, cumulat, aproximativ 500 de agentii, cu aproape 2.800 de angajati si peste 9.300 de agenti in Bucuresti si in tara.

Procesul de fuziune al celor trei asiguratori in urma achizitiei de catre Groupama va fi finalizat la sfarsitul acestui an, fiind urmat de procesul de schimbare a imaginii (rebranding) si lansarea noii companii - Groupama Asigurari. 

#asigurari, #companie, #profit, #subsidiara , #stiri Otp Bank