Istoria se repeta. Bancile vand servicii pe care clientii nu le inteleg

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 22:44
1692 citiri
Istoria se repeta. Bancile vand servicii pe care clientii nu le inteleg

Istoria se repeta in ceea ce priveste promovarea agresiva a serviciilor bancare fara ca aceastea sa fie prezentate explicit si multi clienti privesc cardurile de credit ca pe imprumuturi de consum, pentru ca multi oameni nu inteleg produsele bancilor, afirma seful OTP Romania, Laszlo Diosi, potrivit Mediafax. 

"Istoria se repeta in privinta cardurilor de credit. Problema cu aceste produse este ca oamenii nu le inteleg. Clientii retrag banii si sunt fericiti sa ii cheltuiasca.

Aceasta este o chestiune legata de protectia consumatorilor. Unele banci vand din nou clientilor un produs pe care acestia nu il inteleg.

Le spun mereu colegilor mei ca le rup gatul daca vand unei bunicute un produs de investitii bazat pe obligatiuni chinezesti emise pe 35 de ani. Nu este pentru o bunicuta. Nu este bine, pur si simplu", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al subsidiarei grupului ungar OTP.

In acelasi timp, cardurile de credit reprezinta o afacere buna datorita dobanzilor ridicate percepute si a faptului ca acum toate bancile "inoata in lichiditate in lei", iar aceste resurse trebuie plasate, a adaugat Diosi.

Seful OTP Bank spuna ca unii clienti nu sunt pregatiti sa utilizeze cardurile de credit pentru optimizarea veniturilor si a economiilor.

"Protectia consumatorilor ar trebui sa intervina si sa ceara o informare mult mai buna a clientilor privind cardurile de credit, pentru ca am observat ca oamenii iau la rand bancile care dau aceste carduri de credit. Vom vedea care este ultima banca", a continuat Diosi.

El a mentionat ca OTP acorda carduri de credit, dar limitat, in principal persoanelor care mai utilizeaza alte produse ale bancii. 

Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#banci, #clienti, #credit, #carduri , #stiri Otp Bank