OTP Bank a anuntat un profit net de 193,2 milioane euro in al patrulea trimestru din 2007

Joi, 14 Februarie 2008, ora 13:10
1138 citiri
OTP Bank a anuntat un profit net de 193,2 milioane euro in al patrulea trimestru din 2007

Banca ungara OTP a afisat joi un profit net de 193,2 milioane euro (50,9 miliarde forinti) pentru al patrulea trimestru din 2007, in crestere cu 25,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in rand cu estimarile analistilor, conform Portfolio.hu.

Profitul net din 2007 a fost de 787,78 milioane euro (207,55 miliarde forinti), sub tinta de aproximativ 800 milioane euro, insa se incadreaza in marja semnalata anterior de managementul bancii.

OTP estimeaza ca profitul dupa perceperea taxelor va creste cu peste 10% de la an la an in 2008, a transmis joi conducerea bancii in cadrul unei conferinte de presa.

Acestia estimeaza ca raportul costuri-profit va scadea in acest an la 55%, fata de 59,1% in 2007.

Romania a ramas o piata majora si pierderile peste asteptari ar putea fi acceptate, pe fondul extinderii rapide a retelei, mai ales in contextul in care conducerea estimeaza ca nu va mai anunta pierderi anul viitor.

"Performanta grupului in al patrulea trimestru a fost adecvata si consideram ca, in afara de Serbia, banca urmeaza traiectoria stabilita, in ciuda faptului ca, de-a lungul lui 2007 nu s-a mizat mereu pe aceasta evolutie", a transmis OTP.

"Vanzarea diviziei de asigurari Garancia la un pret destul de ridicat a intarit pozitia OTP in piata de capital, prin urmare consideram ca elementele fundamentale nu pot afecta performanta actiunilor", mai arata comunicatul bancii.

Pe de alta parte, turbulentele din pietele de capital persista, si cifrele publicate in al patrulea trimestru nu au fost surprinzatoare, asa ca nimeni nu ar trebui sa se astepte ca raportul cu privire la al patrulea trimestru, care nu a facut, practic, decat sa dovedeasca stabilitatea OTP, sa "schimbe lumea", scrie Portfolio.

OTP a mai anuntat ca marjele profitului net au crescut atat fata de trimestrul anterior cat si fata de 2006.

Depozitele au inregistrat in al patrulea trimestru o crestere de 7,3%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce creditele au urcat cu 9,1%. Venitul net din dobanzi a crescut peste asteptari, cu 32,8% fata de anul trecut.

OTP a anuntat ca subsidiara din Serbia ramane deosebit de slaba, practic sub tinta de profit pentru 2007. Rezultatele s-au mentinut in linie cu tintele anuale in Ucraina, Slovacia si Croatia. Rusia nu a atins obiectivele anuale, insa subsidiara locala a OTP a intrunit tintele pentru al doilea semestru.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.