OTP Bank nu va cere sprijin guvernamental, dar ar putea incheia un acord cu BERD in aprilie

Marti, 03 Martie 2009, ora 10:17
1272 citiri
OTP Bank nu va cere sprijin guvernamental, dar ar putea incheia un acord cu BERD in aprilie

Banca ungara OTP nu va cere ajutor guvernamental si estimeaza ca va incheia in aprilie un acord cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care ar contribui la consolidarea capitalului sau, a declarat luni, pentru Reuters, directorul executiv Sandor Csanyi. 

Seful OTP Bank a adaugat ca banca este pe cale sa-si atinga tinta de profit net de 150 miliarde forinti in 2009, ca va continua sa rascumpere actiuni, intrucat considera ca acestea sunt subevaluate masiv si ca va lua probabil in considerare sfatul autoritatii de reglementare a pietei, PSZAF, si ar putea sa nu acorde dividende din profitul pe 2008.

Csanyi a mai spus ca OTP are, in continuare, un capital solid, iar banca estimeaza ca pana la sfarsitul anului va avea un capital de 1,3 miliarde euro cu care sa absoarba socurile, dar ca se asteapta ca pana in aprilie sa incheie un acord cu BERD, care i-ar putea ameliora situatia.

"Vom hotari pana in aprilie in ce fel putem coopera", a declarat seful OTP Bank. "Rezultatele ar putea imbunatati situatia noastra in ceea ce priveste capitalul si accesul nostru la tranzactii de tip swap, dar, permiteti-mi sa subliniez, nu vom face nicio emisiune de actiuni, acest lucru nu va dilua valoarea titlurilor", a adaugat Csanyi.

Seful OTP a mai spus ca nu se asteapta sa apeleze la pachetul guvernamental de 600 miliarde forinti pentru sustinerea sectorului bancar, care a reprezentat o parte a acordului cu Fondul Monetar International (FMI).

Grupul bancar ungar este prezent pe piata romaneasca, prin subsidiara OTP Bank Romania, care a inregistrat anul trecut un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#otp, # acord, # berd, # fmi, # consolidare capital , #stiri Otp Bank