OTP Bank Romania: 2010 va fi un an favorabil pentru clienti

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 16:32
1257 citiri
OTP Bank Romania: 2010 va fi un an favorabil pentru clienti

Directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, mizeaza in acest an pe o crestere cu 7-10% a volumului de credite pe ansamblul sectorului bancar romanesc, in contextul in care se asteapta la o crestere economica conform cu estimarile, informeaza NewsIn.

"Economia a fost intr-o forma mult mai buna in T4 fata de trimestrul anterior din 2009. In aceste conditii, suntem optimisti si ne-am construit planul pentru acest an avand in vedere estimarea de crestere economica", a precizat Diosi.

FMI si guvernul estimeaza ca Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 1,3%.

Pe de alta parte, apetenta romanilor pentru consum a scazut in ultima perioada, fiind observata chiar o scadere a valorii tranzactiilor efectuate cu cardul in ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu T3.

In plus, potrivit unor sondaje, doar 1 din 10 romani este dornic sa contracteze un credit.

"Observam o cumpatare a romanilor in ceea ce priveste consumul", a remarcat directorul general adjunct al directiei de retail, Adrian Chichita.

Totusi, directorul pentru retea si vanzari al OTP Bank Romania, Gabriel Cretu, a mentionat ca "prima luna a acestui an nu a fost asa slaba pe cat ma asteptam".

"2010 va fi un an favorabil pentru clienti, deoarece, fiind mai putini clienti fata de anii anteriori la o oferta mare de banci, accentul se va pune pe calitate, pentru ca din costuri nu se va mai putea taia", apreciaza Cretu.

 

 

#bancar, #credite, #otp, #sistem, #volum , #stiri Otp Bank