OTP Bank Romania a restructurat de la inceputul anului creditele a 10% din clientii corporate

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:05
1596 citiri
OTP Bank Romania a restructurat de la inceputul anului creditele a 10% din clientii corporate

OTP Bank Romania a restructurat la inceputul anului creditele a 10% din clientii de pe sectorul corporate, in conditiile in care companiile in cauza aveau dificultati in rambursarea imprumuturilor, a declarat miercuri Dragos Mirica, seful departamentului clienti corporativi, relateaza NewsIn.

Astfel, in jur de 20-30 de companii medii si mari, din baza de clienti a OTP Bank Romania, au fost ajutate sa-si restructureze creditele luate, prin reducerea ratelor la principal, sau chiar prin anularea acestora pentru o perioada, pentru a le permite companiilor sa dezvolte un flux de trezorerie pozitiv, a precizat Mirica.

OTP a inceput procesul de restructurare al creditelor pe termen lung inca din prima parte a acestui an, operatiunea vizand si clientii de retail. Pe segmentul de retail, creditele a circa 2.000 de clienti au fost restructurate, iar in urma procesului, reprezentantii bancii au precizat ca doar 3-4% din creditele ipotecare restructurate au devenit neperformante, in timp ce, pe segmentul creditelor personale, 20% dintre clienti nu au reusit sa-si plateasca ratele dupa restructurare.

Totodata, László Diósi, presedinte bancii, se asteapta, potrivit celui mai pesimist scenariu, sa restructureze lunar creditele a 100 de clienti, insa deocamdata reprezentantii bancii au observat ca nu a avut loc o crestere a incapacitatii de plata a clientilor. 

#credite, # companii, # rate, # restructurare , #stiri Otp Bank