OTP Bank Romania, dobanda de la 4,99% pentru credite

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 12:58
2621 citiri
OTP Bank Romania, dobanda de la 4,99% pentru credite

OTP Bank Romania a lansat o campanie de promovare a creditului de nevoi personale cu ipoteca si a celui ipotecar pentru achizitii, oferind o dobanda promotionala pentru primul an de 4,99%, la imprumuturile in euro, au anuntat miercuri reprezentantii bancii, informeaza NewsIn.

Campania se va desfasura pana in 12 iunie, iar clientii care achizitioneaza un credit in aceasta campanie vor beneficia de internet-banking pana la sfarsitul anului.

Dupa perioada promotionala de 12 luni, OTP Bank Romania va percepe o dobanda calculata pe baza dobanzilor interbancare (Euribor) la trei luni, la care se va adauga o marja de 4,33%.

In prezent, dobanda promotionala reprezinta tocmai Euribor la trei luni plus marja de 4,33%.

"Sunt convins ca daca Euribor se va duce in sus, bancile vor scadea marjele [...] Este foarte posibil, daca Euribor va sari substantial, OTP va ajusta marja tocmai pentru a sustine clientul", a spus directorul pentru retea si vanzari al OTP Bank Romania, Gabriel Cretu.

Pe de alta parte, dupa primul an, clientul va avea posibilitatea sa isi aleaga o perioada de gratie, de maximum 3 luni, in care sa plateasca o suma mica la creditul luat, de 15 euro, sprijinind astfel clientii care se confrunta cu dificultati financiare.

Reprezentantii OTP Bank Romania estimeaza ca vor acorda 5-10 credite de acest tip pe luna, pe fiecare unitate, ceea ce inseamna o scadere la jumatate fata de vara anului 2008.

Banca are in prezent 106 unitati, dar vrea sa ajunga la circa 200 de unitati , nivel considerat optim si care ar putea fi atins in 3-4 ani.

"Nu mai discutam despre aceeasi cerere, mai ales cerere solvabila ca in urma cu cativa ani. De aceea, batalia este mai crunta pentru banci. Acum sunt ferm convins ca comportamentul oamenilor s-a schimbat dramatic dupa aceasta criza. Oamenii sunt mult mai responsabili acum, iar portofoliul de credite constituit acum va fi mult mai sanatos", au explicat oficialii bancii.

De asemenea, Gabriel Cretu a subliniat ca banca se asteapta la "o crestere sanatoasa, mai ales ca directorii de sucursale sunt mult mai pregatiti pentru banking-ul european, tocmai pentru ca am trecut prin aceasta perioada de criza".

La inceputul anului, directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, mizeaza in acest an pe o crestere cu 7-10% a volumului de credite pe ansamblul sectorului bancar romanesc, in contextul in care se asteapta la o crestere economica conform cu estimarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#banking, #credite, #dobanda, #euo, #internet, #ipotecare, #otp , #stiri Otp Bank