OTP: Francul va reveni la normal in 6 luni

Miercuri, 10 August 2011, ora 15:45
3632 citiri
OTP: Francul va reveni la normal in 6 luni

Directorul executiv de vanzari al OTP Bank Romania crede ca situatia francului elvetian va reveni la normal in sase luni, conform NewsIn.

"In aproximativ sase luni, ne asteptam ca situatia sa revina la normal", a precizat Cretu, referindu-se la evolutia francului elvetian.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat miercuri un curs de referinta de 4,0865 lei pentru un franc elvetian, ceea ce reprezinta un nou maxim istoric, dupa ce marti ajunsese la un nivel de 4,0221 lei.

Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a anuntat, miercuri, ca extinde masurile privind stoparea aprecierii francului elvetian, prin cresterea lichiditatii pe piata si majorarea in cel mai scurt timp a depozitelor la vedere ale bancilor, de la 80 de miliarde de franci elvetieni la 120 de miliarde de franci elvetieni.

OTP Bank Romania a decis miercuri ca, pentru beneficiarii de credite in franci elvetieni ai bancii, sa reduca rata dobanzii cu un punct procentual, pe o perioada de sase luni calendaristice, masura aplicabila din momentul solicitarii clientilor. De asemenea, banca va suspenda temporar rambursarea capitalului, pe o perioada de pana la doi ani. In acest timp, clientii vor plati doar contravaloarea dobanzii lunare.

"Decizia institutiei bancare vine in contextul cresterii substantiale a monedei elvetiene in raport cu cea nationala, ceea ce a facut ca multi clienti sa se confrunte cu dificultati in achitarea ratelor lunare", se arata intr-un comunicat al OTP Bank Romania.

Clientii trebuie sa se adreseze unitatii OTP Bank Romania de la care au contractat creditul.

"Situatia financiara la nivel global este in continuare pusa sub semnul intrebarii, iar aceasta instabilitate a avut printre consecinte si aprecierea rapida a francului elvetian. Schimbarea a fost puternic resimtita de catre clientii ale caror credite sunt in aceasta moneda", a declarat CEO OTP Bank Romani, Laszlo Diosi.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franc, #franc elevetian, #creditt franci, #curs valutar , #stiri Otp Bank