OTP lanseaza un nou produs pe piata fondurilor de investitii inchise

Joi, 11 Iunie 2009, ora 16:31
1624 citiri
OTP lanseaza un nou produs pe piata fondurilor de investitii inchise

OTP Asset Management se pregateste sa lanseze un nou fond inchis de investitii, cu capital garantat, care va reprezenta o inovatie pe piata fondurilor din Romania, a declarat Catalin Iancu, presedinte director general al divizei de administrare a investitiilor, citat de NewsIn.

Presedintele OTP AM a refuzat insa sa ofere mai multe detalii despre noul fond de investitii, care este in curs de autorizare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), motiv pentru care data lansarii nu este inca cunoscuta.

"Strategia noastra noastra a fost sa ne diferentiem de restul jucatorilor din piata si nu sa ducem un razboi cu gigantii din industrie.

Vrem sa fi perceputi ca un furnizor de produse inovatoare, sofisticate si semi-sofisticate", a spus Iancu. Totusi, Catalin Iancu a precizat ca acest tip de produs inovator inunda industria fondurilor de investitii din Polonia.

In acelasi timp, OTP Asset Management vrea sa mareasca numarul de astfel de produse noi pana la sfarsitul anului, in conditiile in care criza a favorizat cererea pentru aceste instrumente.

"Rezultatele obtinute in urma unui focus group si cele colectate de la clienti au aratat ca exista cerere, investitorii fiind foarte interesati de acest nou produs", a mentionat Iancu.

OTP Asset Management administreaza in prezent trei fonduri deschise de investitii: OTP Avantis (actiuni, dar care in prezent este trecut in categoria altor fonduri de investitii datorita modificarii portofoliului), OTP Balansis (diversificat) si OTP Comodis (monetar).

Singurul fond inchis de investitii este OTP Garantis, activele acestui fond - de 5,4 milioane lei - fiind garantate printr-o scrisoare bancara emisa de OTP Bank Ungaria.

OTP Asset Management este al patrulea administrator de fonduri de pe piata locala, cu o cota de 6,8% si active de 101,7 milioane lei, la sfarsitul lunii mai.

Pentru acest an, OTP AM mizeaza pe active de 120 milioane lei, dar presedintele administratorului de fonduri nu exclude ridicarea stachetei pana la un nivel de 130-150 milioane lei, in contextul cresterii puternice a activelor fondurilor monetare si a evolutiei pozitive a pietei de capital. 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#active, #fonduri, #furnizori, #investitii , #stiri Otp Bank