Profitul net al OTP Bank a scazut cu 24% in T1

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 10:42
1493 citiri
Profitul net al OTP Bank a scazut cu 24% in T1

Banca ungara OTP a anuntat miercuri o scadere cu 24% a profitului net din primul trimestru, la 41,8 miliarde forinti (206 milioane dolari), in contextul in care provizioanele pentru pierderi din imprumuturi s-au triplat, relateaza Bloomberg, potrivit Newsin.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase un profit net de 55,3 miliarde forinti. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera o scadere a profitului net la 24 miliarde forinti.

"Rezultatele din ultimele trei luni sunt in linie cu asteptarile managementului si au depasit estimarile pietei", a anuntat banca intr-un comunicat preluat de Reuters.

Anterior, oficialii bancii anuntasera ca se asteapta la un profit net anual de 150 miliarde forinti in 2009, dar analistii au catalogat perspectiva ca fiind prea optimista.

Castigurile din dobanzi au crescut cu 35%, la 158,1 miliarde forinti, peste asteptarile analistilor de 136,9 miliarde forinti. Provizioanele pentru riscuri au urcat la 45,4 miliarde forinti in primul trimestru, sub asteptarile de 49 miliarde forinti.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#otp, # profit, # scadere, # castiguri , #stiri Otp Bank