Tinta OTP: majorarea creditelor acordate companiilor

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 14:29
1045 citiri
Tinta OTP: majorarea creditelor acordate companiilor

OTP Bank Romania mizeaza anul acesta pe o crestere de pana la 5% a volumului creditelor acordate companiilor, a explicat miercuri Dragos Mirica, director executiv corporatii in cadrul bancii, care a precizat ca volumul poate fi mai mic, in functie de evolutia economiei, transmite NewsIn.

"Estimam o crestere neta anul acesta intre 2 si 5%, mai degraba 2-3%. Sunt foarte multe variabile care pot impacta activitatea companiilor si automat cererea de credite in sectorul corporatist. De aceea exista o marja intre a avea o crestere de 2 si 5%. 

Oricum, companiile sunt foarte atente chiar ele atunci cand iau decizia de a lua un un nou credit, isi fac mult mai bine temele", a declarat Dragos Mirica.

El a mai spus ca se observa o tendinta de stabilizare a volumului creditelor in sold si a celor nou acordate.

"In acest an am observat o crestere neta a volumului de credite acordate companiilor, credite noi fata de rambursari. Avand in vedere politica prudenta de risc, consideram ca aceasta crestere este una sanatoasa", a adaugat Mirica.

Reprezentantul OTP Bank Romania a mai spus ca banca va monitoriza, in continuare, foarte atent expunerile mari, respectiv pe acei clienti care au credite foarte mari. Numarul acestora se ridica la 200.

Soldul creditelor pe sectorul companiilor s-a ridicat anul trecut la 400 milioane euro, cea mai mare expunere pe acest sector depasind 10 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#companii, #credite, #otp , #stiri Otp Bank