Va mai tine buzunarul sa luati un credit ipotecar? Iata ce rate veti avea

Miercuri, 17 August 2011, ora 10:14
1604 citiri
Va mai tine buzunarul sa luati un credit ipotecar? Iata ce rate veti avea

Teama tuturor economistilor se adevereste: incet, dar sigur, ne indreptam spre o noua criza economico-financiara. In aceste conditii, poate ar fi bine sa va ganditi de doua ori, daca va imprumutati cu ipoteca pe termen de trei decenii.

O scadere a valorii caselor poate avea ca efect si o scadere implicita a garantiei pentru care va trebui sa o puneti in cazul creditului ipotecar, fapt care va scadea si imprumutul. Noi am calculat creditul nostru la o valoare de 35.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani.

RBS vine cu o prima rata de 187 de euro si cu o dobanda de 5%.

Pentru primul an dobanda este fixa, fapt care v-ar putea ajuta sa treceti cu bine peste o parte din criza, in cazul in care aceasta ar veni. Deci scapati de fluctuatia Euribor. Daca vreti sa accesati acest imprumut, va trebui sa aveti un minim de 25% din suma pe care o solicitati.

Pe langa o serie de plati pe care trebuie sa le faci cu evaluari ai alte taxe, banca, pe de alta parte, va cere un comision de acordare a creditului de 210 euro.

Potrivit calculatorului Conso, salariul minim pe care trebuie sa-l aveti in acest caz este de 2.200 lei. Putin peste 160 de euro va va costa si asigurarea locuintei pe un an.

La OTP Bank rata este de 205 euro, cu o dobanda variabila de 5,72%. Banca nu finanteaza decat 80% din valoarea imobilului pe care-l vreti achizitionat. Aici, venitul de care aveti nevoie, este cu 200 de lei mai mare decat la precedenta banca. Prima de asigurare pentru primul an este de aproape 3 ori mai mica decat la RBS, 60 de euro. 

Citeste mai mult pe Ziare.com.

#credit, #banca, #credit ipotecar , #stiri Otp Bank