Firmele care risca cel mai mult falimentul

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 09:03
1272 citiri
Firmele care risca cel mai mult falimentul

Microintreprinderile cu o vechime de pana la cinci ani, cu activitati in industria din nord-estul tarii sunt cele mai expuse, arata studiile.

Peste jumatate din IMM-urile din Romania si-au redus activitatea in perioada octombrie 2008-martie 2009, iar 15% au dat faliment, arata datele unei anchete efectuate pe un esantion de 1.100 firme mici si mijlocii de Consiliul National al IMM-urilor (CNIPMMR), cuprinsa in Carta Alba a IMM-urilor.

Conform Cartei, lansata ieri, doar putin peste 4% dintre firme se pot lauda cu rezultate bune.

O mare parte a societatilor care au dat faliment au sub cinci ani vechime (16%), se afla in regiunea Nord-Vest (19%), sunt microintreprinderi (15%) si activeaza in industrie (18%).

Potrivit lui Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, peste 55% dintre intreprinzatori se asteapta sa realizeze, in acest an, rezultate mai proaste decat cele de anul trecut.

Forfetarul, eliminat odata cu publicarea noului Cod Fiscal

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, prezent la eveniment, a declarat ca, in prezent, exista discutii in partidele politice pentru eliminarea impozitului minim.

El a precizat ca a introdus in programul de guvernare al PSD "impozitul forfetar pe activitate, se referea la activitati precum tutun, al cool si produse petroliere", pentru a reduce evaziunea fiscala.

Impozitul "a fost rastalmacit", a explicat oficialul.

Pentru eliminarea acestui bir, "trebuie modificat Codul Fiscal", iar Ministerul de Finante se stie ca lucreaza deja la rescrierea si republicarea Codului Fiscal, a precizat ministrul, pentru EVZ. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#faliment, #firme, #forfetar, #imm, #impozit, #uri , #stiri Ovidiu Nicolescu