Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul forfetar ar falimenta companiile de constructii

Impozitul forfetar ar falimenta companiile de constructii

Introducerea impozitului forfetar ar fi o masura tardiva, statele europene in care se aplica acest sistem, incercand, in conditiile crizei financiare, sa elimine aceasta metoda de impozitare, a declarat  presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

"In perioada boom-ului economic impozitarea forfetara ar fi fost o masura aplaudata, insa in perioada crizei financiare poate fi o initiativa care ar putea trage in jos domenii de activitate precum constructiile, unde cele mai multe firme inregistreaza pierderi", a subliniat presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

In opinia acestuia, stabilierea unei sume fixe pe care operatorul economic ar trebui sa o platesca ar insemna sa plateasca acesti bani indiferent daca firma a inregistrat sau nu profit. "Din acesta cauza, state precum Franta incearca din rasputeri sa elimine acest tip de impozit", a adaugat Pogonaru.


Presedintele AOAR a pecizat ca, in momentul de fata, 35 - 37% din totalul firmelor romanesti sunt neprofitabile.


Pe de alta parte, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu, sustine introducerea impozitului forfetar, cu conditia ca acesta sa fie stabilit prin calcularea profitului mediu al operatorilor economici care raporteaza venituri, pe ramura de activitate.


"Cel mai corect mod de stabilire a impozitului forfetar este identificarea profitabilitatii medii pe ramura. Astfel se poate evita si supradimensionarea valorii impozitului forfetar", a spus reprezentantul IMM-urilor.


Introducerea impozitului pentru anumite activitati economice este o propunere a ministrului IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita, iar masura va fi inclusa in noul proiect al Codului Fiscal.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3712 ori
Citeste mai multe despreaoar forfetar imm impozit