Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul de IMM infiintate in 2007 a fost mai mare decat cel al falimentelor

Numarul de IMM infiintate in 2007 a fost mai mare decat cel al falimentelor
Numarul de IMM infiintate in anul 2007 l-a depasit pe cel al firmelor care au dat faliment in aceeasi perioada, fapt ce a determinat o crestere a numarului firmelor mici si mijlocii cu peste 5%, fata de 2006, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR."Intrarea Romaniei in spatiul comunitar a avut ca efect cresterea numarului IMM care au dat faliment, insa volumul firmelor care au intrat pe piata in acelasi an a fost mai mare. Astfel ca, in 2007, numarul total al firmelor mici si mijlocii a integistrat o crestere de cinci procente fata de 2006. Toate acestea, in ciuda vehicularilor, de acum doi ani, conform carora integrarea Romaniei in Uniunea Europeana ar falimenta jumatate din IMM", a precizat reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR).


Potrivit acestuia, integrarea Romaniei in UE a favorizat mediul de afaceri autohton, amplificarea investitiilor si a pietei interne determinand "nasterea de noi firme". In momentul de fata, cele mai prolifice domenii sunt industria IT, constructiile, serviciile, precum si industria mijloacelor de transport, a spus Nicolescu. La polul opus, printre sectoarele care au inregistrat un regres semnificativ se numara industria textila.In ce priveste problemele cu care se confrunta IMM, "principalii factori perturbatori indicati de firme sunt fiscalitatea, coruptia si lipsa resursei umane", a mentionat Ovidiu Nicolescu. De asemenea, "neoperationalitatea fondurilor structurale a fost un factor care a impiedicat dezvolatarea mediului de afaceri in parametrii optimi. Daca se intervenea promt pe aceste fonduri, acum PIB-ul Romaniei ar fi fost cu 1 - 1,5 la suta mai mare", a adaugat presedintele CNIPMMR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 635 ori