Ovidiu Nicolescu, presedinte CNIPMMR : 40% dintre companiile din Romania au probleme de finantare

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 16:01
2194 citiri
Ovidiu Nicolescu, presedinte CNIPMMR : 40% dintre companiile din Romania au probleme de finantare

Doua treimi dintre companile din Romania au probleme de finantare, spun reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor mici si mijlocii. Aceste probleme nu se refera numai la dificultatea obtinerii de imprumutri pentru investitii ci si la imposibilitatea de acoperire a costurilor generate de scumpirea creditelor.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare cu cat peste 40% dintre companiile romanesti apeleaza la finantare de la banci si mai putin din alte surse.


"La sistemul de finantare bancara apeleaza 40% din firmele din Romania . Din acesti circa 40%, doua treimi apeleaza numai pentru activitati curente, si circa o treime apeleaza pentru activitati de dezvoltare, deci fac credite pentru investitii, deci asta inseamna in termeni absoluti, circa 100.000-120.000 de firme. Dupa opiniile noastre, tinand cont de sondajele informale pe care le-am facut, circa doua treimi dintre aceste firme deja au probleme, pentru ca li s-au marit costurile de finantare, unele au oprit deja investitiile, iar altele stau in cumpna," a precizat Ovidiu Nicolescu, presedinte CNIPMMR