Pentru prima oara peste 50% din IMM au devenit profitabile

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 13:32
1136 citiri
Pentru prima oara peste 50% din IMM au devenit profitabile

IMM profitabile au depasit pragul de 50% pentru prima oara in 2007, a declarat, vineri, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, cu ocazia lansarii Cartei Albe a IMM 2008. "Cele mai prolifice domenii economice s-au dovedit a fi tranzactiile imobiliare, intermedierile financiare si serviciile prestate intreprinderilor. La polul opus, cea mai putin profitabila activitate, a fost eliminarea deseurilor", a declarat Nicolescu.


Potrivit documentului elaborat de CNIPMMR, in 2007, aproape 62% din totalul IMM-urilor au obtinut performante superioarea anului precedent, in timp ce doar 8% dintre companii au inregistrat performante inferioare.


In momentul de fata, evolutia mediului economic din Romania este apreciata ca fiind pozitiva de catre 52% dintre intreprinzatori. In ceea ce priveste previziunile firmelor pentru anul in curs, 67% dintre aceste apreciaza ca performantele lor economice vor fi mai bune decat in anul precedent.


De asemenea, 6,5% dintre IMM-uri considera ca anul in curs va fi unul cu probleme. "Probabil firmele care au declarat ca nu vor obtine performante anul acesta vor fi si cele care vor da faliment in aceeasi perioada", a afirmat reprezentantul Consiliului.


In ceea ce priveste dificultatile cu care se confrunta mediul de afaceri romanesc, patronii au mentionat ca prima problema birocartia, in ciuda faptului ca numarul celor care contesta eficienta acesteia este in scadere de la an la an. "In momentul de fata doua din cinci IMM-uri au mari probleme cu birocratia, fiscalitatea clasandu-se pe locul doi din punct de vedere al dificultatilor. Resusele umane sunt o alta mare problema a firmelor, circa 35% dintre acestea afirmand ca au dificultati din acest punct de vedere", a mai spus Ovidiu Nicolescu.


CNIPMMR a lansat vineri a sasea editie a Cartei Albe a IMM-urilor, document ce analizaza evolutia fenomenulu intreprenorial din Romania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...