Hilton vrea sa construiasca un hotel la Timisoara

Luni, 14 Iunie 2010, ora 15:02
1920 citiri
Hilton vrea sa construiasca un hotel la Timisoara

Hilton doreste sa construiasca, la Timisoara, un hotel de cinci stele pe locul unei foste resedinte a lui Nicolae Ceausescu, detinuta in prezent de o firma controlata de Consiliul Judetean (CJ) Timis si firma Tender, a omului de afaceri Ovidiu Tender, a anuntat seful CJ Timis, Constantin Ostaficiuc.

Ostaficiuc a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca lantul hotelier a facut o oferta firmei Inter Center Service SA, unde actionari sunt CJ Timis si Tender SA, de a construi un hotel de cinci stele in locul fostului "Hotel al Partidului", aceasta propunere urmand sa fie discutata in sedinta de plen de la sfarsitul lunii iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit referatului care insoteste proiectul de HCJ care va fi supus aprobarii, "Hilton va fi primul operator hotelier care va deschide in Timisoara un hotel de 5 stele, cu peste 160 camere", cladirea de sase etaje urmand sa fie inaugurata in 2013.

CJ Timis detine 45,62% din actiunile Inter Center Service, iar Tender SA 54,37%.

Asocierea dintre CJ Timis si Tender a fost facuta in 2003 si a avut ca scop renovarea cladirii si transformarea unitatii intr-un hotel de cinci stele.

Imobilul, denumit ulterior Hotel International, se afla in prezent in renovare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#constructie, #hilton, #hotel, #timisoara , #stiri Ovidiu Tender