Ovidiu Tender, in insolventa din cauza statului

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 16:47
2799 citiri
Ovidiu Tender, in insolventa din cauza statului

Criza a afectat puternic Romania, pana si oamenii de afaceri care ocupa primele pozitii in topul bogatilor fiind nevoiti sa-si inchida din companii.

Unul dintre acestia este Ovidiu Tender, care s-a vazut in situatia ca firma S.C. Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara S.A., la care detine 99% din actiuni, sa fie declarata in insolventa din cauza ca nu mai are bani sa-si plateasca datoriile catre creditori, arata Q Magazine.

Cum a ajuns societatea in aceasta situatie? Principalul ei client este statul roman, care mai are inca de platit pentru serviciile contractate 10.000.000 de lei.

La sfarsitul lunii trecute, Sectia Comerciala a Tribunalului Timis a decis demararea procedurii de insolventa in cazul societatii S.C. Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara S.A., ca urmare a plangerii inaintate de mai multe societati care doresc recuperarea unor creante.

Printre creditorii care au depus plangere impotriva societatii lui Tender se numara SC Baldini Severino SRL, SC Wolfoil Corporation SRL, SC NBG Leasing IFN SA si SC Lightstal SRL.

Firma nu face decat sa adune datorii

"Societatea are nevoie de cel putin 7 milioane de euro lunar pentru a-si achita toate obligatiile contractuale, dar ea nu are incasari decat de doua milioane de euro. In aceste conditii nu face decat sa adune datorii, iar eu nu vad o redresare prea rapida a acestei societati. SC SIRD SA inregistreaza restante si la mai multe banci dar, in acest caz, s-a obtinut o amanare a platilor pana in primavara cand incasarile societatii se estimeaza ca vor mai creste.

Trebuie sa se numeasca un administrator special in acest caz si lucrurile sa inceapa sa se miste. Faptul ca administratorii SC SIRD SA nu au solicitat singuri intrarea in insolventa in momentul in care au realizat ca au probleme financiare grave este o fapta penala", a declarat, pentru sursa citata, Dan Puscas, lichidator judiciar.

Activitatea e blocata din cauza statului

Tender spune ca faptul ca statul roman este rau platnic a adus societatea sa in aceasta situatie, dar nu o va lasa sa se prabuseasca.

"Avem de incasat peste 10.000.000 de lei de la statul roman de pe urma contractelor pe care le-am incheiat dar nu putem recupera aceste creante. In momentul in care vom intra in posesia acestor bani ne vom achita toate datoriile. Deja am platit o parte din sumele pe care le datoram, am mai facut esalonari... Per total, balanta este pozitiva dar activitatea este blocata de aceasta situatie. Daca nu va mai exista alta solutie, in final, ne vom pune la adapostul legii insolventei.

Eu sper ca, in scurt timp, sa fie promulgata legea, despre care vorbea zilele trecute premierul Emil Boc, si care va impiedica executarea silita a firmelor care au de incasat sume de bani de la stat. Nu vad deocamdata o iesire din aceasta criza. Nici vanzarea unei parti din actiunile societatii nu este o solutie pentru ca nu este nimeni interesat, in aceste vremuri, sa le cumpere. Am sperat ca 2009 a fost ultimul an de criza, apoi 2010, dar m-am inselat", a declarat omul de afaceri Ovidiu Tender.

"Imi pare rau pentru creditori. Stiu ca este foarte greu si pentru ei si ii asigur ca vom face ce ne sta in putinta sa ne achitam datoriile. Imi imaginez ca unii nu au decat o singura afacere si se descurca foarte greu dar sunt vremuri dificile pentru toata lumea", a adugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#ovidiu, #tender, #insolventa, #stat, #datorii , #stiri Ovidiu Tender