Tender si Creteanu au pierdut 100 mil. € la Bursa

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 10:48
1662 citiri
Tender si Creteanu au pierdut 100 mil. € la Bursa

Oamenii de afaceri Ovidiu Tender, Sorin Creteanu si Dan Ioan Popp au fost printre cei mai mari perdanti de la Bursa de Valori Bucuresti, la inceputul acestui an, dupa un debut de an atipic.

Valoarea pachetului controlat de Ovidiu Tender la Prospectiuni a ajuns la 91 mil. euro, omul de afaceri pierzand circa 77 mil.e euro, in urma corectiilor.

Compania a inregistrat o scadere de 43%, de la inceputul anului. "Eu nu consider ca am avut o pierdere, pentru ca nu intentionez sa vand. Aceasta nu este o pierdere, asa cum, atunci cand bursa creste, nu consider ca am un castig", a declarat Ovidiu Tender pentru Business Standard.

Sorin Creteanu, actionarul majoritar al Comnord Bucuresti, a pierdut 26,8 mil. euro, urmat de Dragos Cinca, actionarul semnificativ al Flamingo International (19,6 mil. euro), Dan Ioan Popp, presedinte si actionar semnificativ al dezvoltatorului imobiliar Impact (18,7 mil. euro), si Gheorghe Calburean, actionarul Dafora Medias si Condmag Brasov, care a pierdut 17,5 milioane de euro.

Capitalizarea BVB a pierdut, in cateva sedinte, 4,6 mld. euro.

<a href=http://www.standard.ro/articol_25780/tender_si_creteanu_au_pierdut_100_mil______la_bursa.html/ target=_blank>Business Standard</a>