Fondul de garantare a pensiilor are un nou presedinte

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 12:33
2691 citiri
Fondul de garantare a pensiilor are un nou presedinte

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) l-a desemnat pe Mihai Constantin Seitan in functia de presedinte al Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP), pentru un mandat de patru ani, a anuntat vineri institutia.

Mihai Seitan a fost numit presedinte al Fondului de garantare a pensiilor

Mihai Seitan a fost ministru al Muncii in guvernul Boc in perioada decembrie 2009-septembrie 2010.

De asemenea, Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) i-au numit pe Andrei Ioan Hass si Tudor Mircea Moldovan ca reprezentanti in Consiliul de administratie al Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private.

"In termen de 30 de zile de la data numirii tuturor membrilor, presedintele Consiliului de administratie convoaca prima sedinta a Consiliului de administratie al FGDSPP, elaboreaza statutul propriu si structura organizatorica si de personal, pe care le supune spre aprobare Consiliului CSSPP", se arata in comunicat.

Fondul are rolul de a garanta drepturile participantilor si beneficiarilor la sistemul de pensii private si de a compensa astfel eventualele pierderi ale acestora, atat in perioada de acumulare a contributiilor cat si dupa deschiderea dreptului la pensie, provenite din incapacitatea administratorilor sau a furnizorilor de pensii de a onora obligatiile asumate.

Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare la data de 3 noiembrie 2011.

#mihai seitan, #Fondul garantare pensii, #presedinte fond garantare pensii , #Fond pensii