Fuziunea fondurilor de pensii ALICO si PENSIA VIVA, aprobata de CSA

Luni, 04 Februarie 2013, ora 13:32
1774 citiri
Fuziunea fondurilor de pensii ALICO si PENSIA VIVA, aprobata de CSA

Fondul de Pensii Administrat Privat ALICO (fond absorbant) a fuzionat cu Fondul de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA (fond absorbit), autorizarea definitiva a fuziunii fiind aprobata in sedinta din 30 ianuarie a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"In ultimii ani, a avut loc o consolidare a pietei pensiilor private prin fuziuni, ca parte a unui proces natural de evolutie a acestui sector financiar. Atata timp cat nu aduce atingere competitivitatii in sistem, acest proces este in beneficiul stabilizarii pietei", a precizat Marian Sarbu, presedintele CSSPP, in cadrul unui comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au avut posibilitatea sa se transfere, fara penalitati, la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

"In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 9 fonduri de pensii si 9 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii decembrie 2012, in Pilonul II erau inscrisi 5,77 milioane participanti, iar activele nete acumulate insumau 9,64 miliarde lei", se mai spune in comunicatul citat.

#fonduri pensii, #fuziune fonduril pensii, #fuziune Alico Pensia Viva , #Fond pensii