Boc nu garanteaza ca pensiile si salariile se vor mari in aprilie

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 21:43
2214 citiri
Boc nu garanteaza ca pensiile si salariile se vor mari in aprilie
Emil Boc/ Sursa: Cotidianul.ro

Premierul Romaniei a declarat ca, abia dupa ce avem rezultatele pe primul trimestru din an, se poate lua o decizie legata de marirea pensiilor si a salariilor.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a afirmat, luni, ca Emil Boc a fost mandatat de conducerea coalitiei sa negocieze cresterea pensiilor si salariilor, incepand cu luna aprilie.

La cateva ore dupa aceasta declaratie, premierul a pus accent pe faptul ca trebuie sa asteptam rezultatele economice ale Romaniei si Europei, pe primele trei luni ale anului, pentru a vedea daca avem baze pentru aceasta crestere.

"Nu exista crestere de salarii si pensii peste noapte. In 2007-2008, s-au marit salariile cu 60%, dupa care ne-am dat seama ca ne-am intins mai mult decat ne putem permite. Prima data, trebuie sa avem datele dupa primul trimestru si dupa aceea putem da o prognoza pentru restul anului pentru Romania si Europa. Abia dupa aceea putem spune daca se maresc salariile si pensiile", a declarat Emil Boc, in cadrul unei emisiunii "Prim Plan" de la TVR 1.

Premierul nu a putut estima cresterea economica necesara acestei masuri sociale, spunand ca decizia depinde de foarte multi factori europeni.

"Cresterea pensiilor si salariilor depinde de situatia din Europa. Nu traim pe o insula", a adaugat premierul.

In legatura cu obiectul negocierilor cu FMI, Boc a precizat "scopul discutiilor va fi sa avem posibilitatea cresterii pensiilor si salariilor in 2012 si in anii urmatori".

In ceea ce priveste sectorul privat, premierul a precizat ca cea mai importanta masura pe care o are in vedere statul este scaderea contributiilor sociale.

Reducerea CAS, cand datele economice vor permite

Reducerea contributiilor sociale pentru angajatori va una din principalele masuri adoptate de Guvern atunci cand datele economice vor permite o astfel de relaxare fiscala. Conform premierului, in prezent nu poate fi avansant un termen pentru aplicarea acestei diminuari.

"Azi nu putem promite, dar reducerea CAS este prima masura avuta in vedere daca economia va avea un curs ascendent, atunci cand datele economice vor permite", a spus Boc, la TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc pensii salarii, #marire pensii salarii aprilie, #salarii bugetari, #crestere salarii pensii ilegala , #Majorare pensii