Pensionarii ilegali mananca 100 de milioane lunar, din bugetul de stat

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 13:30
1346 citiri
Pensionarii ilegali mananca 100 de milioane lunar, din bugetul de stat

900 000 de pensionarii incadrati cu pensie de invaliditate primesc, lunar, 490 de milioane de lei. Din acestia, peste 100 de milioane se duc in buzunarele pensionatilor ilegal

Cat ne costa pensiile ilegale?

Reforma pensiilor ar putea scoate la iveala ca aproximativ 150-200.000 din cei peste 900.000 de pensionari pe caz de boala sunt incadrati ilegal, scrie Romania Libera. 

Din pacate, bugetul de stat va pierde 100 de milioane de lei pe luna, inca doi sau chiar 3 ani, cat ar putea dura, "epurarea" sistemului de pensii. Vinovatii vor fi pedepsiti penal, fiind vorba de fals sub diferite forme.

"Invalid, muncesc la negru"

Majoritatea pensionatilor ilegal, pe caz de boala, muncesc in continuare, la negru, incalcand, astfel, de doua ori legea. Cati sufera de sindromul pensionarii ilegale? Mihai Seitan, secretar de stat in Ministerul Muncii a dezvaluit rezultatele unei  analize desfasurate de Institutul National de Expertiza. De la inceputul anului, pana acum, 30% dintre cei veniti la verificari, nu se incadrau pentru pensiile de invaliditate.

"Pentru depistarea abuzurilor trebuie creat un intreg aparat, platit, cu medici de specialitate. Vor fi infiintate mai multe centre regionale, dupa modelul Institutului din Bucuresti, care a fost dezvoltat cu bani de la guvernul german. Pentru inceput, prin reforma pensiilor trebuie sa ne asiguram ca nu se mai intra pe nedrept in sistem, iar apoi sa incepem procesul de curatire", a declarat Seitan, pentru Romania Libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensioanr, #pensie, #boala, # invaliditate, # reforma , #Pensii boala