Tot ce trebuie sa stii despre planificarea unei inmormantari

Marti, 15 Martie 2016, ora 17:55
3652 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre planificarea unei inmormantari

Atunci cand momentul inevitabil bate la usa unei persoane apropiate tot ce putem face este sa celebram cum se cuvine viata raposatului. Planificarea unei inmormantari din timp va poate scuti de multe decizii neplacute care nu pot fi luate eficient in acele momente delicate, astfel puteti contribui semnificativ la ameliorarea situatiei.

Inmormantarile reprezinta despartirea finala, este ultima oara cand poti face ceva pentru acea persoana, de aceea este bine sa fie facuta corespunzator.

Cu toate aceastea planificarea unei inmormantari nu este doar o problema emotionala, dar si una financiara, de aceea planificarea unui serviciu memorial poate fi o sarcina descurajatoare.

Costurile si planificarea in avans

Pentru a economisi bani dintr-un memoriu funerar, cea mai buna solutie este sa alegeti din timp o casa funerara si sa preplatiti serviciul dorit sau sa economisiti suma necesara din timp.

Aditional, informarea corespunzatoare ne poate oferi multe avantaje, de aceea trebuie sa stiti ca un loc de veci se poate oferi in mod GRATUIT prin concesionare, iar fiecare pensionar beneficiaza de un ajutor de inmormnatare din partea Casei Nationale de Pensii de putin peste 2.500 lei, un ajutor important pentru multe familii indoliate.

Luarea unor decizii intr-o stare sentimentala sobra va poate, de asemenea, oferi un pret corect, dar si alegerea unor servicii funerare potrivite.

Exista si persoane care isi planifica propriile funerare pentru a nu le mai oferi celor apropiati o povara in plus in acele momente dificile, iar aceasta este una dintre alegerile cele mai avantajoase.

Dorinte si preferinte

Un alt motiv pentru a lua in considerare pregatirea propriei inmormantari sunt dorintele si preferintele. Daca un apropiat tocmai a trecut in nefiinta, iar pregatirea ultimelor aranjamente intra in atributia voastra, intrebati persoanele apropiate care ii sunt ultimele dorinte si daca au existat anumite preferinte privind ultimele aranjamente.

In functie de cultura sau religie acestea pot varia de la individ la individ. Eventuale ritualuri pot fi specificate doar membrilor foarte apropiati ai familiei sau lasate intr-un testament, de aceea asigurati-va ca ati luat in calcul toate variantele.

Flori, donatii si o lista funerara

Din obicei sau din respect, donatiile fac parte din aproape orice inmomrnatare, de asemenea si florile. Marea majoritate a invitatilor vor aduce flori specifice acestui eveniment, dar ornamentele si anumite categorii de flori trebuie sa faca parte din aranjarea unei inmormantari.

Nu in ultimul rand, anumite produse funerare si accesorii precum jerbe sau pregatirea parasteselor este esentiala.

Asigurati-va ca indepliniti toate obiceiurile si dorintele celui trecut in nefiinta cat si a unor membri apropiati ai familiei.

Pregatirea unei liste funerare este mereu o idee buna. Aceasta poate sa contina detalii privind alegerea procesului de inmormantare care deobicei variaza in functie de religie: inhumare sau incinerare.

O lista cu invitatii care vor participa la memoriu, alegerea unei locatii potrivite pentru acest eveniment, alte ornamente sau solutii pentru a contribui la o atmosfera cat mai placuta in cadrul evenimentului.

Planificarea unei inmormantari nu este deloc o misiune usoara, dar poate fi realizata cu proptitudine daca anumite lucruri sunt respectate si cu putin ajutor.

#servicii funerare complete, #inmormantare servicii funebre , #Pensii boala