Arbitrul pensiilor private vrea sa modifice legea

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 14:33
1634 citiri
Arbitrul pensiilor private vrea sa modifice legea

Arbitrul pensiilor private va inainta Guvernului un proiect de modificare a legii pensiilor private obligatorii (pilon II), care sa cuprinda prevederi suplimentare prin care administratorii sa poata gestiona trei fonduri cu diferite grade de risc, a spus marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

"Avem in lucru un proiect de modificare a legii pensiilor private obligatorii, Legea 411, pe care il vom pune la dispozitia Guvernului pana la sfarsitul acestui an", a mentionat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

El a adaugat ca Legea 411 ar urma sa prevada, printre altele, ca fiecare administrator trebuie sa administreze trei fonduri de pensii cu grade diferite de risc - conservator, mediu, ridicat.

Astfel, participantii ar avea posibilitatea sa se transfere de la un fond cu un grad ridicat de risc la unul conservator, gestionate de acelasi administrator.

Oancea a explicat ca, de exemplu, persoanele de peste 50 de ani ar putea fi transferate la un fond conservator fara sa fie macar intrebate, ca masura de protectie.

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,2 miliarde lei (283,9 milioane euro) la sfarsitul lui martie, in crestere cu 11,68% fata de luna anterioara, potrivit datelor CSSPP.

#lege, #modificare, #pensii, #private, #proiect , #Pensii private