Compania de pensii private a Interamerican va fi condusa de Frans van der Ent

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 12:23
930 citiri

Compania de pensii private a grupului Interamerican va ajunge in doua luni circa 60 de angajati, iar conducerea va fi asigurata de Frans van der Ent, care va detine functia de director general, au anuntat oficialii companiei.

Van der Ent are o experienta de peste 12 ani pe piata pensiilor private si a condus, incepand cu anul 2004, divizia de asigurari de viata si pensii private a grupului ING in Slovacia.

Interamerican Romania a depus in 16 mai cererea de autorizare a companiei Interamerican Pensii Private, care va opera atat pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), cat si pe cel al pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II).

Compania de pensii private a Interamerican va avea un capital social de 5,5 milioane euro.

Interamerican opereaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul olandez Eureko Group BV. Eureko detine circa 92,38% din capitalul social al grupului elen.

Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)