Companiile care vor plati pensiile vor fi autorizate in 2008

Marti, 25 Septembrie 2007, ora 13:39
890 citiri

Anul viitor va fi elaborata o lege prin care se va schimba modul de organizare, de calcul si de plata a contributiilor si vor fi autorizate firmele care urmeaza sa faca platile pensiilor catre contribuabilii care ajung la varsta pensionarii, a declarat presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

"Vor fi autorizate aceleasi companii care administreaza pensii private obligatorii sau alte companii pentru a plati pensiile obligatorii celor care ajung deja la varsta pensionarii", a precizat Oancea. El a mentionat ca in cele patru luni in care romanii isi pot alege un fond de pensii obligatorii se va constitui un comitet de monitorizare prin care urmeaza sa se verifice rapotarile catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) si, totodata sa se verifice actele de aderare.

"Verificarile vor fi facute prin sondaj sau in urma unor sesizari, pentru a evita eventualele fraude in sistem", a mai spus Oancea.

Conform legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani si optional pentru cei intre 35 si 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care isi va economisi contributiile.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.