Conducerea Fondului de garantare a pensiilor private va fi numita de Parlament

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 14:55
968 citiri
Conducerea Fondului de garantare a pensiilor private va fi numita de Parlament

Comisia de buget-finante a Senatului a decis marti sa adopte un raport favorabil cu amendamente asupra proiectului de lege privind functionarea Fondului de garantare a pensiilor private, presedintele acestui for urmand a fi numit de catre comisiile de specialitate din Parlament, informeaza NewsIn.

Membrii Comisiei au decis ca numarul membrilor din Consiliul de Administratie sa fie majorat de la trei la cinci, iar presedintele CA sa fie numit de catre comisiile reunite de buget si munca din Parlament, urmand a fi validat in plenul celor doua camere.

In initiativa Guvernului se propunea ca presedintele CA sa fie numit de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

In CA ar urma sa fie propus cate un membru din partea CSSPP, Ministerul Finantelor, Ministerul Muncii si Asociatia pentru Pensii administrate privat din Romania.

De asemenea, membrii CA ar urma sa beneficieze de o indemnizatie de 25% din cea a unui ministru, in timp ce presedintele acestui for va avea 30% din indemnizatia ministrului.

Proiectul de lege se afla in dezbaterea Senatului in calitate de prima camera sesizata, in timp ce decizia finala ar urma sa fie luata de catre Camera Deputatilor

#garantare, #pensii private, #numire, #parlament , #Pensii private